1 Avuç Fındık Hayat Kurtarır

Harvard’ın araştırması haftada 2 kez bile kuruyemiş tüketmenin ölümcül hastalığın önüne geçtiğini ortaya koydu.

Bilim insanlarına göre haftada iki gün bir avuç kuruyemiş yemek kalp hastalıkları riskini düşürüyor. 200 binden fazla kişi üzerinde 30 yıldan fazla sürede yapılan inceleme, bütün sert kabuklu yemişlerin kalp hastalıklarını önlediğini ortaya çıkardı.

 

Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırma sonuçlarına göre haftada 2 veya daha fazla kez ceviz, badem, fındık, kaju, antep fıstığı ve yer fıstığı yerseniz kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskiniz diğer insanlara göre %23-15 daha az.

Bir önceki yazımız olan Fındık ve Sağlık başlıklı makalemizde Fındık ve Sağlık hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir